Бюджетників зганяють до Мінська на підтримку Лукашенка, - ЗМІ

Ключове видання Білорусі TUT.by отримало інформацію від своїх читачів про сгоне бюджетників на мітинги підтримки чинного президента

Сьогодні, в неділю, 16 серпня, жителі навколишніх сіл і міст Мінська спостерігають рух колони автобусів у бік обласного центру, а місцеві ЗМІ повідомляють про анонсований мітингу, який буде проходити в добровільно-примусовому порядку для працівників бюджетної сфери на підтримку президента Білорусі Олександра Лукашенка. Про це повідомляє, зокрема, видання TUT.by .

Журналісти відзначають, що їм приходять скріншоти з повідомленнями від співробітників великих промислових держпідприємств, в яких їм повідомляють про "громадянський обов'язок" підтримати чинного главу держави.

Повідомлення про примус поїхати на мітинг за Олександра Лукашенка прийшли від працівників "Белшіни", "Інтеграл", Могильовського м'ясокомбінату, Бобруйської "Слов'янки", "Бобруйськагромаш", Білоруського цементного заводу, Пружанського "Комунальника", "Крічевцементношіфера", Дзержинської птахофабрики, Слонімського водоканалу , ВАТ "Поликовічі" (сільгосппідприємство під Могилевом), "Могілевенерго", Бобруйського заводу біотехнологій, "Вітебскоблгаза", Добрушського фарфорового заводу, БелЖД. Зганяють на мітинг також держслужбовців, військових, яких просять прийти в цивільному одязі. Подібні пропозиції також надійшли працівникам сільського господарства, вчителям, вихователям, працівникам держЗМІ і багатьом іншим.

Відмічається, що люди занепокоєні можливістю провокацій з боку силовиків.

Треба зазначити, що згідно до діючого законодавства, ніхто не має права вимагати від співробітника їхати на будь-які акції і заходи в його вихідний день.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв про обговорення гострої ситуації на тлі в Білорусі між Володимиром Путіним і Олександром Лукашенком.

Читати повністю: https://finance.tut.by/news696825.html