Головна Новини Світ Беларусь До Білорусі привезли групу депортованих українських дітей: Лукашенко влаштував шоу
commentss НОВИНИ Всі новини

До Білорусі привезли групу депортованих українських дітей: Лукашенко влаштував шоу

Лукашенко відкрито ігнорує міжнародне обурення щодо причетності його країни до депортації РФ українських дітей

29 грудня 2023, 16:05 comments9812
Поділіться публікацією:

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко особисто зустрічав дітей, яких депортували з окупованих територій України. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Associated Press".

До Білорусі привезли групу депортованих українських дітей: Лукашенко влаштував шоу

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначило, що Лукашенко відкрито ігнорує міжнародне обурення щодо причетності його країни до депортації РФ українських дітей.

Виступаючи на заході, присвяченому приїзду нової групи українських дітей напередодні новорічних свят, Лукашенко пообіцяв "обійняти цих дітей, привести їх у наш будинок, зігріти їх та зробити їхнє дитинство щасливішим".

Білоруські чиновники не уточнили, скільки українських дітей привезли до країни.

"Недавнє дослідження Єльського університету показало, що понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років було привезено до Білорусі з чотирьох українських регіонів, частково окупованих російськими військами", — йдеться у матеріалі.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення Росія на постійній основі депортує українських дітей до тимчасово окупованого Криму, Білорусі чи віддалених районів Росії.

Депортація стала підставою для того, щоб Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноважену з прав дитини до РФ Марію Львову-Бєлову.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим ближче до кінця року, тим більше неприємних для України прогнозів та статтею видають закордонні медіа. Причому із різних частин світу. Так, азіатське видання "Nikkei Asia" повідомляє, що російський президент Володимир Путін попереджав у березні цього року китайського лідера Сі Цзіньпіна, що війна РФ проти України може тривати п'ять років. Своїми прогнозами та очікуваннями від 2024 року (у тому числі у ракурсі того, як можуть діяти Україна та Росія, їхні союзники) експерти продовжують ділитися і з порталом "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 грудня 2023, 16:46

А ви чого лишаєте своїх громадян, дорослих і малих, на поталу загарбнику? Спершу ви використовуєте їх міста і селища як лінію оборони, ховаєтесь за їх спинами, а потім кидаєте. Забули як вам зауваження робила Amnesty international? Як нацистські патріоти хотіли її за це живцем з'їсти? Тепер весь світ побачив що це правда, купа місць зруйнованих у порох, навіть комуняки відступаючи такого геноциду не робили. Ворог лінії оборони будує у полі, а ні варварськи використовує поселення. Так ніхто за ту брехню і не вибачився, просто по-юдейськи зробили вигляд що не було такої брехні.


Новини