До Комітету ООН з прав людини надійшла скарга проти Білорусі: про що там йдеться

В Комітеті ООН розглянули скаргу на Білорусь

До міжнародної організації надійшла скарга на дії самопроголошеного президента Білорусі, який дозволив російським окупантам порушити державний кордон з Україною 24 лютого 2022 року.

Заяву проти Білорусі, що стала співучасником російської військової агресії проти України, написали три українця та три білоруса, що перебувають в нашій державі. Про це повідомив Микита Матющенков, юрист з прав людини, що раніше був адвокатом в Human Constanta.

Юрист отримав відповідь від Комітета ООН з прав людини щодо скарги на владу в Білорусі. П'ять із скаржників стали переселенцями через те, що три міста, де вони проживали були обстріляні ракетами, запущеними з території Білорусі.

20 квітня Комітет ООН з прав людини прийняв скаргу щодо агресії Білорусі проти України.

В заяві йдеться про те, що Білорусь, тим, що дозволила Росії використовувати свою територію та інфраструктуру для вчинення актів агресії проти України, порушила зобов'язання перед міжнародною спільнотою щодо дотримання прав людини та не змогла запобігти ризикам свавільного позбавлення життя осіб, що проживають на території України.

Комітет звернувся до Білорусі з проханням "не допускати використання своєї території та інфраструктури для проведення військових операцій, які мають безпосередній вплив і спричиняють реальний ризик поганого поводження та свавільства чи позбавлення життя людей".

Як повідомляв портал "Коментарі", Путін зустрівся з Лукашенком. Експерти висловили свою точку зору щодо майбутніх планів у війні проти України. Експерти висловилися щодо можливого військового залучення Білорусі у війну росії проти України та подальших дій Лукашенко.