До річниці сфальшованих виборів у Лукашенка отримали новий "сюрприз": цього разу від Британії

Британія до річниці сфальшованих виборів у Білорусі ввела нові санкції проти режиму Лукашенка

Як передає портал "Коментарі", МЗС Великобританії оголосило у п'ятницю про введення санкцій щодо 4 фізичних та 3 юридичних осіб з Білорусі з нагоди 4-ї річниці сфальшованих президентських виборів у країні.

До британського санкційного списку потрапили керівники чотирьох білоруських виправних колоній, де незаконно утримуються політичні в'язні та активісти, і три білоруські підприємства оборонного та військово-промислового сектора, які підтримують зв'язки з Росією.

Окрім санкцій, Великобританія оголосила про виділення 2,5 мільйона фунтів стерлінгів "на підтримку прав людини та громадянського суспільства в Білорусі, зокрема, подальше фінансування міжнародної платформи зі збору доказів порушень прав людини режимом Лукашенка.

"Через чотири роки після жорстоких подій, свідками яких ми стали в Білорусі, жорстокі репресії Лукашенка проти громадянського суспільства не демонструють жодних ознак ослаблення", – прокоментував глава британського МЗС Девід Леммі.

Як зазначають у британському уряді, з серпня 2020 року білоруський режим затримав понад 40 тисяч осіб за сфабрикованими політичними звинуваченнями і порушив не менше 12 тисяч політично вмотивованих кримінальних справ.

"За даними білоруської неурядової організації "Правозахисний центр "Вясна", у Білорусі залишаються ув'язненими 1389 політичних ув'язнених, серед яких правозахисники, журналісти, представники демократичної опозиції та профспілкові діячі", – йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – режим Лукашенка став співучасником війни Росії проти України. Про це напередодні четвертої річниці сфальсифікованих президентських виборів у Білорусі у серпні 2020 року заявив верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.