"Двоє людей моїх": Лукашенко назвав ймовірних кандидатів на пост президента Білорусі

Про головну опозиціонерку Світлану Тихановську Лукашенко не згадав

Президентська влада в Білорусі може змінитися тільки після чергових виборів. Про це під час перебування на підприємстві "Молочный мир" повідомив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, пише TYT. BY.

Спілкуючись із працівниками організації, Лукашенко запевнив, що його родичі, в тому числі сини, у високу політику не підуть. Разом із цим політик зазначив, що Білорусі потрібні "розумні люди, які знають своїй країні ціну".

"Мої діти після мене не будуть президентами, — зазначив Лукашенко. — Ось у мене тут двоє людей моїх, вони можуть брати участь в президентських виборах, будуть міцними кандидатами".

Йдеться про генерал-лейтенанта Юрія Караєва і нинішнього голову Гродненського обласного виконавчого комітету Володимира Караніка.

Караєв у 2019-2020 роках був головою білоруського Міністерства внутрішніх справ. У жовтні 2020 року отримав посаду помічника президента — інспектора по Гродненській області. Під час протестів білорусів влітку минулого року контролював роботу правоохоронних органів і вважав "мінімальне насильство" нормальним, щоб зберегти громадський порядок.

Володимир Каранік до призначення в облвиконком Гродно понад рік очолював білоруське МОЗ. Також відзначився тим, що під час протестів був на боці міліціонерів, а не учасників акцій. Всіляко заперечував жорстокість держструктур під час повстання і називав подібні вислови підміною понять.

Під час виступу Олександр Лукашенко не згадав колишню конкурентку Світлану Тихановську. Це може означати, що в якості можливої кандидатки на наступних президентських виборах політик її не розглядає. При цьому Лукашенко запевнив білорусів, що в країні обов'язково будуть інші президенти, крім нього.

У Тихановської на це поки ніяк не відреагували. Але разом з цим команда опозиціонерки веде боротьбу за оголошення нових президентських виборів, як повідомлялося в офіційному Telegram-каналі політика. Так, спецпредставник Світлани Тихановської з виборів Олександр Шлик вже представив громадськості проекти рішень, які покликані зробити волевиявлення білорусів максимально чесними. Це повинно допомогти вивести країну з політичної кризи, вважають опозиціонери.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Тихановська може бути пов'язана з США, що відобразитися на нових "сюрпризи" для Лукашенка. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, яким чином Олександр Лукашенко може постраждати від накладених на Віктора Медведчука санкцій РНБО.