Головна Новини Світ Беларусь Тиск на Лукашенка: як Світлана Тихановська пов'язана із США
commentss НОВИНИ Всі новини

Тиск на Лукашенка: як Світлана Тихановська пов'язана із США

Опозиційні сили Білорусі слідкують за американськими настроями

9 березня 2021, 20:53
Поділіться публікацією:

Самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка може очікувати неприємний "сюрприз" із боку Сполучених Штатів. За словами прес-секретаря білоруської опозиціонерки Світлани Тхановської Анни Красуліної, адміністрація Білого Дому готується до оголошення санкцій на окремі фінансові активи Лукашенка і його соратників, повідомляє "Україна 24".

Тиск на Лукашенка: як Світлана Тихановська пов'язана із США

Білоруська опозиція активно співпрацює із США. Колаж: rusdialog

Під час ефіру Красуліна підкреслила, що нинішній президент США Джозеф Байден, ще будучи кандидатом, засуджував кривавий режим Лукашенка і обіцяв застосувати по відношенню до нього економічні санкції. Опозиція Білорусі неймовірно сподівається на подібні дії західних партнерів, адже, за словами Анни Красуліної, у самопроголошеного президента практично всі активи виведені за кордон.

"Байден обіцяв під час своєї виборчої кампанії знайти і заблокувати рахунки та активи Лукашенка, його сім'ї, його наближених і тих, хто називається "гаманцями Лукашенка", відмиває для нього гроші. Це дуже серйозний крок, ми на це розраховуємо", — крім іншого зазначила прес-секретар Тихановської.

Також представниця опозиції нагадала, що наприкінці 2020 року Штати прийняли акт про демократію в Білорусі. Цей документ також демонструє неймовірну підтримку всім жителям країни, які піднялися проти диктатури Лукашенка.

До слова, саме на населення — як і влітку минулого року — опозиція знову робить ставку при боротьбі з Олександром Лукашенком. При цьому загальні народні настрої вони хочуть підкріпити силою економічних санкцій. Наприклад, сама Світлана Тихановська в ці дні, за словами Красуліної, знаходиться у Швейцарії. Між представниками цієї країни і білоруськими опозиціонерами ведуться переговори щодо заморозки рахунків Лукашенка в місцевих банках.

"Активи Лукашенко є виведеними з Білорусі, всі вони були організовані в результаті корупційних схем і, відповідно, їх слід заблокувати. Він не повинен мати до них доступ для того, щоб оплачувати своїх найманців. Ось про це йдеться", — підсумувала свій виступ Анна Красуліна.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, яким чином на Олександра Лукашенка можуть вплинути санкції, введені РНБО проти лідера партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

Також на порталі можна дізнатися, про які багатства самопроголошеного білоруського лідера Лукашенко стало відомо в свіжому фільмі від білоруських опозиціонерів. Спойлер — палац також є.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини