Лукашенко наказав почати стягувати війська до кордону з Україною: що відомо

Лукашенко звинуватив Україну у порушенні повітряного простору Білорусі

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав вказівки посилити угруповання військ Білорусі на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках біля українського кордону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Belta" з посиланням на міністра оборони РБ Віктора Хреніна.

"Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, у тому числі реактивні системи "Полонез" та комплекси "Іскандер", отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони", - заявив він.

Відповідні заяви пролунали на тлі висловленого на адресу України звинувачення Лукашенка у порушенні повітряного простору Білорусі дронами.

Олександр Лукашенко заявив, що над країною збили "кілька цілей", які залетіли з боку України.

"Учора (9 серпня — ред.) о 18 годині 10 хвилин сили ВПС і військ ППО Білорусі були переведені в підвищену бойову готовність. Готовність №1 у нас називається. Збройні Сили України порушили всякі правила поведінки і порушили повітряний простір Республіки Білорусь. На східному напрямку, зовсім поруч від нас у районі Костюковичського району. Тому сили ППО були приведені в повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка", — зазначив Лукашенко.

Лукашенко заявив, що у ситуації треба розібратися. Диктатор спробував знову звинуватити Україну у провокаціях, зазначивши, що Київ все ще не готовий до миру та продовжує ескалацію цієї напруженості. У контексті інциденту білоруський президент згадав атаку ЗСУ на Курську область.

"Два дні тому атака на Курському напрямку, де вони просунулися на кілька десятків кілометрів — 30-35 вже сьогодні. Окопуються там. Ну і ось ця провокація з метою ударів по Російській Федерації. Не хотілося б сьогодні цими питаннями в такому ключі займатися. Але нікуди не дінешся", - зазначив Лукашенко.