Лукашенко запевняє, що Україна пропонує підписати "пакт про ненапад"

Самопроголошений президент видав просторову тираду про боротьбу з екстремістами, яких порівняв із тарганами, і натякнув, що білоруси "мають дякувати йому за те, що в Білорусі краще, ніж в Україні"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Захід, як і раніше, будує свої плани щодо провокацій у Білорусі, і нібито тому на полігонах в Україні проходять підготовку "бойовики та екстремісти", хоча сама Україна, мовляв, пропонує "пакт про ненапад". Як передає видання "Коментарі", заяву Лукашенка цитує білоруське держінформагентство БелТА.

Білоруський диктатор у своєму стилі заявив, що білоруський народ має йому дякувати за те, що він не допустив повторення українського сценарію в Білорусі.

Також Лукашенко наголосив, що не допустить повторення 2020 року, коли тисячі людей вийшли із протестами у Білорусі.

Те, що відбувається сьогодні в Україні, Лукашенко пов'язав із протестами в самій Білорусії, які відбулися 2020 року. Якби тоді, натякнув Лукашенко, його режим не встояв, то історія, яка сьогодні відбувається у сусідній Україні, повторилася б у Білорусі.

"Це для нас урок. Для всіх десяти мільйонів та гостей, які у нас тут бувають, це урок. Вже всі зрозуміли: якби ми не вистояли 2020 року – ми знаємо, що було б. Було б гірше, ніж в Україні", – зазначив самопроголошений президент.

За словами Олександра Лукашенка, на території України нібито Захід готує екстремістів, але сама Україна виявляє ініціативу та просить Білорусь підтвердити, що ніколи не буде вторгнення в Україну, факт про ненапад пропонує укласти.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що спричинило кадрові чистки Зеленського – чому звільнення почалися саме зараз.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині продовжують "петляти" у питанні постачання танків в Україну. Нова версія – нібито ФРН не отримували від нашої країни заявки на постачання танків. Чого чекати від Німеччини в найближчому майбутньому? Чи розуміє її керівництво, що власноручно знищує імідж своєї держави? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.