Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко запропонував Казахстану ядерну зброю, але з умовою
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко запропонував Казахстану ядерну зброю, але з умовою

Лукашенко запропонував Казахстану ядерну зброю

28 травня 2023, 17:45
Поділіться публікацією:

  Лукашенко запропонував Казахстану ядерну зброю.  Але тоді ця країна має стати частиною Союзної держави. Про це повідомляють "Вєдомості".

Лукашенко запропонував Казахстану ядерну зброю, але з умовою

Олександр Лукашенко (фото з відкритих джерел)

 Лукашенко заявив, що ніхто не виступає проти наявності у Казахстану та інших країн таких же тісних відносин, як у Москви з Мінськом.

"Якщо хтось переживає — не думаю, що  Касим-Жомарт Токаєв переживає з цього приводу, але якщо раптом — то ніхто не має проти, щоб у Казахстану та інших країн були такі самі тісні стосунки, як у нас із РФ", — сказав Лукашенко.

Окрім цього, він заявив, що в усіх, хто вступить до Союзної держави, буде ядерна зброя.

"У союз Білорусі з Росією треба вступати, і все: буде ядерна зброя на всіх", — заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Німеччині відповіли на заяву Лукашенка про ядерну зброю у Білорусі. Офіційний Берлін рішуче засуджує заяву самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про переміщення російської ядерної зброї. Німеччина вважає це спробою залякування.  Про це заявив заступник речника уряду Німеччини Вольфганг Бюхнер. За його словами, згодою розмістити у себе ядерну зброю Мінськ порушує кілька договорів, у яких узяв на себе міжнародні зобов'язання щодо статусу території, вільної від ядерної зброї.

У Німеччині також нагадали, що Росія, яка активно просуває тему розміщення ядерної зброї в Білорусі, суперечить своїм заявам, що всі ядерні держави не повинні розміщувати ядерну зброю за межами своєї території. Бюхнер наголосив, що позиція Німеччини така – "ця передача є неправильним кроком".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини