Лукашенко заявив, що НАТО планує захопити західну Білорусь

Олександр Лукашенко вважає дії НАТО щодо збільшення військового контингенту в Польщі ворожими

Західні країни планують створити якийсь санітарний пояс між Євросоюзом і Росією. Таку думку висловив президент Білорусі Олександр Лукашенко на засіданні Організації Договору про Колективну Безпеку (ОДКБ).

Для реалізації подібних планів використовується військові сили Північноатлантичного блоку, що викликає стурбованість у глави держави. Лукашенко пояснив, що в першу чергу мова йде про розміщення додаткового американського контингенту в Польщі і її плани щодо створення нових об'єктів військової інфраструктури.

"Ми чітко бачимо збільшення системних заходів військового характеру на території цієї країни та в державах Балтії", - уточнив глава держави.

Він також натякнув, що мова може йти вже про силове захоплення білоруських земель.

"Справа, цитую, "в історичній приналежності білоруських земель Польщі". Це заявляється вже у відкритому режимі ... Виявляється там, де ми сьогодні живемо, нам не належать ці землі. Ясно кому. В цьому напрямку і діють", - сказав Лукашенко.

Як повідомляв портал "Коментарі", Білорусь включить представників керівництва Європейського Союзу у свої розширені санкційні списки. Про це заявив міністр закордонних справ Володимир Макей в ефірі каналу "Білорусь-1". Він додав, що Білорусь змушена адекватно відповідати, якщо її зачіпають, в тому числі введенням санкцій. Поки не повідомляється, які саме чиновники Європейського Союзу виявляться в списку.

Нагадаємо, що раніше Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти Білорусі у зв'язку з фальсифікацією виборів і порушенням прав людини. Про це повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, передає пресслужба Європарламенту.