Лукашенко заявив, що сусідні країни "мріють" про білоруську диктатуру

Лукашенко заявив, якщо польська та литовська влада не дозволить провести "демократичні вибори, то народи її скинуть"

Невизнаний у світі президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив нову заяву про демократію Заходу. Він заявив, що нібито литовці та поляки "хочуть" мати таку ж диктатуру, яку він створив у своїй країні.

Про це він сказав під час розмови зі ЗМІ Білорусі, повідомляє провладне ЗМІ "Пул первого".

"Коли приїхали поляки, литовці до нас, подивилися на нашу диктатуру і кажуть:" Ми також хочемо цього". А бажання народів Литви та Польщі не сходяться із бажаннями та діями влади, але люди розберуться. Поляки ж не дурні, вони такі люди, як ми. І литовці теж далеко не дурні. Вони розберуться, у них найближчим часом також будуть вибори. От подивимося, як демократично вони їх проведуть. Якщо влада не дозволить народам проголосувати, то люди їх скинуть", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Лукашенко готовий зібрати пів мільйонну армію і підтримати РФ, але є умова. Відчайдушну голосну заяву Олександр Лукашенко зробив під час пресконференції для іноземних та білоруських медіа. Відповідаючи на питання медійників щодо потенційної участі в агресії проти України на боці Кремля, Лукашенко заявив, що вважає це захистом інтересів РФ. А ще самопроголошений президент РБ підкреслив, що Білорусь та Росія союзники і мають спільне угрупування військ. Тож його країна “забезпечує безпеку на західному напрямку”. Не забув і звинуватити захід у спробах втягнути Білорусь у війну. Окрім цього,"бацька" публічно запросив до Мінська президента США Джо Байдена, куди також може прибути Володимир Путін. На думку самопроголошеного білоруського лідера, такі переговори могли б "зупинити війну" проти України.