Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко готовий зібрати пів мільйонну армію і підтримати РФ, але є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко готовий зібрати пів мільйонну армію і підтримати РФ, але є умова

Олександр Лукашенко розповів, за яких умов білоруська армія вступить у війну Росії проти України

16 лютого 2023, 20:28 comments3379
Поділіться публікацією:

Відчайдушну голосну заяву Олександр Лукашенко зробив під час пресконференції для іноземних та білоруських медіа. Відповідаючи на питання медійників щодо потенційної участі в агресії проти України на боці Кремля, Лукашенко заявив, що вважає це захистом інтересів РФ, пишуть "Коментарі".

Лукашенко готовий зібрати пів мільйонну армію і підтримати РФ, але є умова

За яких умов білоруська армія вступить у війну Росії проти України

“Я готовий разом з росіянами воювати з території Білорусі тільки в одному поки випадку: якщо з України прийде хоч один солдат на територію Білорусі вбивати моїх людей. Якщо вони здійснять агресію проти Білорусі, відповідь буде жорстка. І війна матиме зовсім інший характер“, – процитували Лукашенка в Telegram-каналі “Пул Первого”.

А ще самопроголошений президент РБ підкреслив, що Білорусь та Росія союзники і мають спільне угрупування військ. Тож його країна “забезпечує безпеку на західному напрямку”. Не забув і звинуватити захід у спробах втягнути Білорусь у війну.

“Там на Заході вони хочуть, щоб ми пішли туди. І не тільки туди. Бажано в Польщу, і в Литву, і в Латвію. Але ми підемо тільки в одному випадку. Поки іншого я не бачу. В мене важливе завдання – я маю забезпечити безпеку країни“, – сказав Лукашенко.

За його словами, білоруська армія в мирний час нараховує 75 тисяч військових, але за необхідності її чисельність можна збільшити до 500 тисяч військовослужбовців.

“Мобілізацію ми ніяку не оголошували і не збираємося її проводити та оголошувати. До війни готуємося в плані того, щоб на нас не було здійснено агресії От і все. Білоруси абсолютно в цьому плані можуть бути спокійні“, – зауважив Лукашенко.

Як писали "Коментарі", "бацька" публічно запросив до Мінська президента США Джо Байдена, куди також може прибути Володимир Путін. На думку самопроголошеного білоруського лідера, такі переговори могли б "зупинити війну" проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наміри білоруської армії вдертися до України: США оцінили загрозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини