Лукашенко злякався військ НАТО в Україні: навіщо Путіну участь військ КНДР у війні

Лукашенко розповів, чим обернеться участь військ КНДР у війні проти України

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не вважає правдивою інформацію, що його російський колега Володимир Путін ризикне залучати військових Північної Кореї для посилення армії РФ під час наступальних операцій в Україні. На його думку, якщо це станеться, це автоматично спричинить введення НАТО своїх військ в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звернули увагу, що, відповідаючи на запитання ВПС, диктатор назвав "нісенітницею" інформацію про наміри північнокорейських військових взяти участь у війні з російськими військами проти України. На його думку, Путін "ніколи не намагатиметься переконати" іншу державу залучити свою армію до війни Росії в Україні. А розгортання збройних сил будь-якої держави, зокрема Білорусі, на лінії фронту в Україні, за його словами, було б "кроком до ескалації" війни.

Лукашенко наголосив, що якщо білоруси будуть втягнуті у війну, це буде "шлях до ескалації", і що НАТО розгорне війська в Україні у відповідь на втручання іншої країни. Він у черговий раз заперечує причетність його країни до повномасштабного вторгнення Росії до України, яке розпочалося частково з території Білорусі.

В інтерв'ю російському телеканалу "Росія 1" 23 жовтня Лукашенко заявив, що не вважає, що російському керівництву чи військовим потрібні північнокорейські війська, оскільки на фронті достатньо російських сил і Кремль має суттєві мобілізаційні ресурси.

На думку білоруського лідера, Москва розуміє, що залучення північнокорейських військ до війни було б "небажаним для Росії" і Захід відповість на це відправкою військ НАТО в Україну.

"Прокремлівське інформагентство ТАРС не публікувало меседжі Лукашенка про те, що використання північнокорейських сил у війні проти України не відповідає інтересам Росії. Агентство лише оприлюднило заяву диктатора, що НАТО розгорне війська в Україні у відповідь на участь у війні військових КНДР", - йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" - перша реакція Китаю на вступ КНДР у війну проти України: що заявили в Пекіні.