Лукашенку знову здалося "загострення ситуації" на кордоні – терміново зібрав силовиків

Лукашенківський режим боїться "різного роду диверсантів"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зібрав нараду з питань безпеки та охорони державного кордону. Білоруському диктатору доповіли, що нібито очікують на "значне загострення ситуації". Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише білоруське держвидання БЕЛТА.

Вже в традиційній для себе манері Лукашенко заявив, що ситуація навколо Білорусі нібито "залишається складною" і що нібито поблизу кордонів "нарощується військовий потенціал НАТО і відбуваються провокації".

"Відкласти цю нараду ми не могли: ситуація нас змушує реагувати на ту ситуацію, яка складається. Тому було доручено уряду, силовому блоку підготувати серйозні заходи на кордоні з метою недопущення на територію Білорусі різного роду диверсантів. Останнім часом такі випадки почастішали. Тому я хотів би почути вичерпні пропозиції щодо протидії", – зазначив диктатор.

Голова Комітету державної безпеки Іван Тертель заявив, за даними розвідки, нібито "прогнозується значне загострення оперативної обстановки навколо Білорусі". При цьому на чому ґрунтуються такі прогнози так і не зрозуміло.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у РФ зростає кількість нещасних випадків: про що це говорить - хто за цим стоїть.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що завершується підготовка до контраплету ЗСУ, який давно анонсується. Він також запевняє, що ми обов’язково отримаємо сучасні винищувачі. Хоч і визнав, що партнери зволікають, як і практично з кожним новим чином озброєнь, що поставляються нам. Про що говорять дані заяви Резнікова і загалом галас навколо підготовки контрнаступу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.