На території Білорусі може з'явитись ядерна зброя: з чим це пов'язано

Вже у лютому 2022 року білоруський народ вирішить на референдумі, як бути з новою Конституцією

Білорусь може кардинально змінити свій подальший курс після того, як народ вирішить внести зміни до Конституції, які ініціює самопроголошений режим Лукашенка. Одним із головних нововведень у оновленій Конституції може стати зникнення без'ядерного статусу та нейтралітету. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "Європейська правда".

Отже, якщо зміни до Конституції будуть підтримані більшістю білорусів, країна буде готова розмістити на своїй території ядерні боєголовки. Зазначені зміни стосуються статті 18 Конституції Білорусі. Водночас у новому проекті Конституції є фраза про те, що Білорусь унеможливлює загрозу чи агресію до інших держав зі своєї території.

Зазначимо, як бути з новою Конституцією білоруси визначатимуться вже у лютому 2022 року. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу проаналізували підготовлені зміни до Конституції . Експерт Ігор Тишкевич вважає, що в оновленій Конституції найбільше зацікавлені Лукашенко та Росія, бо ці зміни запускають низку перестановок у владі Білорусі. Експерт Володимир Фесенко вважає, що цей референдум запустить анонсований раніше транзит влади в Білорусі, коли Лукашенка поступово усунуть від управління країною, передаючи кермо влади людям, які є ставлениками Кремля.

Важливим моментом у новому проекті Конституції є пункт, що Лукашенко не можна буде притягти до відповідальності за його дії на посту президента. Крім того, за новою Конституцією, Лукашенко може мати довічний статус делегата Всебілоруських народних зборів.