"Наступні вибори - за Конституцією": Лукашенко - про можливість проведення виборів в Білорусі

Замість питання про проведення позачергових президентських виборів, Лукашенко запропонував зайнятися розробкою проекту нової Конституції Білорусі

Чинний президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає, що питання обрання глави держави остаточно вирішене. Про це він заявив під час зустрічі з політичною елітою країни, повідомляє БЕЛТА.

"Ми вибори провели, результат отримали. На цьому крапка. Напевно, вистачить розбурхувати суспільство. Наступні президентські вибори - за Конституцією. Як визначимося, так і буде", - підкреслив він.

Замість питання про проведення позачергових президентських виборів, Лукашенко запропонував зайнятися розробкою проекту нової Конституції Білорусі.

Лідер країни наголосив, що владі і опозиції зараз необхідно прийти до єдиної думки про те, як зміниться система державного ладу.

Раніше, при зустрічі Лукашенка з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, глава Росії заявив про те, що ідея перетворення Конституції Білорусії виглядає "логічною і своєчасною". При цьому російський лідер підкреслив, що білоруси повинні самостійно вирішити внутрішньодержавну політичну кризу і знайти точки дотику між прихильниками і противниками чинної влади.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в соцмережах з'явилися меми та фото-жаби з героями поттеріани, які підтримують протести в Білорусії.