Навіщо Путін витягнув "привид" Януковича і потягнув його до Білорусі

За інформацію проекту «Бєларускі Гаюн» сьогодні близько опівдня в аеропорту «Гомель» приземлився літак, який належить колишньому президенту Віктору Януковичу. При цьому в Білорусі вже знаходиться сам Путін

У четвер пізно ввечері 23 травня в Білорусь із дводенним візитом прибув кремлівський диктатор Володимир Путін. Його особисто зустрічав так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко.

За інформацією росЗМІ, Путін та Лукашенко повинні провести переговори. Як відзначив спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, говорити вони будуть про питання подальшого розвитку російсько-білоруських відносин стратегічного партнерства і союзництва, а також про перебіг та перспективи інтеграційної взаємодії в рамках Союзної держави. Крім того, за його словами, обговорять вони і ключові теми міжнародного порядку денного.

Також відомо, що 24 травня в Білорусь прилетів також міністр обороні Андрій Білоусов. Він має зустрітися зі своїм білоруським колегою. Предмет їх зустрічі наразі не розголошують.

Більше того, як повідомив моніторинговий проект "Бєларускі Гаюн" з посиланням на власні джерела, о 12:50 в аеропорту Гомель приземлився літак Dassault Falcon 900C - бортовий номер RA-09617. Як відзначили представники проекту, цей борт належить колишньому президенту України Віктору Януковичу.

"Востаннє Янукович був у Білорусі у березні 2022 року",
- підкреслили представники проекту.

Наразі не зрозуміло, навіщо Путін потягнув із собою в Білорусь Віктора Януковича, який втік із України та мешкає в Росії.

"Це витягли тему "Гомельського" (колишнього "Легітимного"), маю на увазі його літак під час візиту Путіна до Білорусі, мабуть, щоб показати, що є ще більші холуї, ніж Лукашенко",
- відзначила політолог Олеся Яхно.

Окрім того, відомо, що востаннє Януковича привозили в Білорусь на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Говорилося, що нібито його були готові повернути в Київ, як "легітимного" президента після захоплення столиці.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ навмисне почала запуск ІПСО про "нелегітимність" Зеленського. Для неї і досі "легітимним" є Янукович.