Підсумки сьогоднішніх протестів в Білорусі: правоохоронці затримали півтори сотні людей

Серед затриманих є представники ЗМІ, в тому числі і іноземних

Під час сьогоднішніх протестів в Мінську, спрямованих проти фальсифікованих результатів президентських виборів, білоруські силовики затримали понад 150 осіб. Про це повідомляє правозахисна організація "Весна".

За інформацією правозахисників, на даний момент відомо про затримання 153 осіб. Серед затриманих є представники ЗМІ: журналісти "Радіо Свобода", фотограф агентства Onliner, журналісти TUT.BY, "БелаПАН", DW і BBC, а також кореспондент польського телеканалу TVN. Крім того, правоохоронці затримали громадян Російської Федерації та Швеції, повідомляють представники "Весни".

Раніше, в білоруських ЗМІ з'явилася інформація про затримання силовиками двох десятків журналістів. Прес-служба МВС Білорусі заперечує цей факт, пояснюючи, що представники ЗМІ були доставлені в РУВС для перевірки документів, що підтверджують законність їх професійної діяльності.

Далі в повідомленні наголошується, що журналісти білоруських ЗМІ та іноземних видань, акредитовані при Міністерстві закордонних справ, після перевірки будуть відпущені.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Європейський союз готовий супроводжувати Білорусь у врегулюванні державної кризи.