Politico дізналася, як Лукашенко підставив союзника по ОДКБ

Журналістам Politico стало відомо, що Білорусь таємно передавала зброю Азербайджану, хоча вона є партнером Вірменії в ОДКБ

Білорусь таємно передавала зброю армії Азербайджану у 2018-2022 роках, незважаючи на те, що країна є партнером Вірменії в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico, посилаючись на витік документів, з якими ознайомилися у виданні.

Автори матеріалу зазначили, що ознайомилися з листами Білоруського державного агентства з експорту озброєнь до його власних військово-промислових фірм на замовлення Азербайджану.

За даними журналістів, Мінськ активно допомагав Збройним силам Азербайджану протягом 2018-2022 років, надаючи країні нове озброєння – йдеться про засоби радіоелектронної боротьби та безпілотні системи, а також модернізацію старого артобладнання.

Крім того, в одному з дипломатичних повідомлень, з якими ознайомилося видання, йдеться, що підприємства Білорусі відіграють активну роль "у відновленні деокупованих територій Азербайджану, а також експорті білоруських товарів та послуг" до країни.

Ні азербайджанський, ні білоруський уряд не відповіли на запити про коментарі, наголосило "Politico".

Варто зазначити, Білорусь та Вірменія – члени військово-політичного блоку ОДКБ, учасниками якого є низка колишніх членів СРСР на чолі з РФ. Нещодавно вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян заявляв про те, що ОДКБ є "мильною бульбашкою", члени якої планували війну проти його країни з Азербайджаном.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Мінськ вирішив не відмовчуватись: як у Лукашенка відреагували на слова прем'єра Вірменії Пашиняна.