Проблеми у польоті: з літаком Лукашенко стався технічний інцидент

Лукашенко залишився за межами Білорусі без транспорту для евакуації

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув до Москви з офіційним візитом для участі в засіданні Ради глав держав – учасниць СНД. Проте, згідно з інформацією, опублікованою телеграм-каналом "Мотолько Допомоги", літак Лукашенка повернувся з Москви до Мінська через технічні несправності, що виникли під час польоту.

Згідно з даними каналу, 7 жовтня о 10:48 найбільший літак з авіапарку Лукашенка — Boeing 767-300 (бортовий номер EW-001PB) — здійснив посадку в Москві, висадивши президента та його делегацію. Після цього літак порожнім повернувся до Мінська, приземлившись о 14:00.

Згодом цей борт протягом години виконував технічний обліт у районі Національного аеропорту "Мінськ". Телеграм-канал припускає, що це є непрямою ознакою перевірки льотних систем, які раніше могли бути замінені або відремонтовані.

Зазначається, що ситуація є нетиповою з двох причин:

  1. Лукашенко залишився за межами Білорусі без можливого транспорту для евакуації, чого раніше не траплялося.
  2. Проблеми з запчастинами вплинули навіть на урядові літаки.

Телеграм-канал також нагадав, що 9 серпня 2024 року цей Boeing 767-300 (EW-001PB) було внесено до списку санкцій США. Після цього під дію американських санкцій потрапив увесь авіапарк, який використовує Лукашенко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко відреагував на пропозицію нардепа зайти в Білорусь. Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на пропозиції нардепа Олега Дунди піти наступом на Білорусь. Як заявив Лукашенко, збройний конфлікт України з Білоруссю нібито приведе київську владу "до краху".

При цьому він заявив, що нібито "ніхто із серйозних людей, навіть на рівні президента Зеленського, не думає про те, що треба зайти до Білорусі".