РФ почала вивозити боєприпаси з Білорусі - ЗМІ

Навантаження боєприпасів проводиться в 100 спеціалізованих вагонів

Представники військового командування рф розпочали перевозити боєприпаси з Білорусі в російський Смоленськ. Боєприпаси завантажать в 100 спеціальних критих вагонів, які призначені для перевезення вибухових матеріалів, що мають маркування "1-й клас небезпеки".

Про це інформує Telegram-канал Беларускі Гаюн.

"Кількість боєприпасів настільки велика, що навантаження своїми силами організувати не можуть і відряджають військовослужбовців з інших підрозділів на допомогу", - стверджується в інформації.

Також повідомляють, що білоруське оборонне міністерство та представники росії орендують ці вагони у БелЖД.

Ще оприлюднюють дані, що в таких спеціальних вагонах будуть вивозити боєприпаси в Російську Федерацію. Навантаження проводять на кількох білоруських артилерійських базах. Зокрема, у ВЧ 67878 (46-й арсенал ракет і боєприпасів), що на Бронній горі.

Далі військові завантажені вагони по 6-10 одиниць відправляють до станцій Мінського залізничного вузла, де їх підчіпляють до вантажних поїздів для відправлення за маршрутом Мінськ — Орша — стик. Червоне - Смоленськ.


Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Білорусь розпочинає військові навчання на кордоні з Україною. Міністерство оборони Білорусі повідомляє про старт мобілізаційних навчань. Вони проходитимуть фактично біля самого кордону з Україною на Гомельщині.В оборонному відомстві вже повідомили, що мета цих навчань – показати, наскільки військові комісаріати здатні оперативно організовуватися та збирати необхідну кількість військових за загрози для країни.