Головна Новини Світ Беларусь Білорусь розпочинає військові навчання на кордоні з Україною: що задумав Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь розпочинає військові навчання на кордоні з Україною: що задумав Лукашенко

Загроза вторгнення в Україну з боку Білорусі знову зростає

22 червня 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Білорусі повідомляє про старт мобілізаційних навчань. Вони проходитимуть фактично біля самого кордону з Україною на Гомельщині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу Міноборони Білорусі.

Білорусь розпочинає військові навчання на кордоні з Україною: що задумав Лукашенко

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

В оборонному відомстві вже повідомили, що мета цих навчань – показати, наскільки військові комісаріати здатні оперативно організовуватися та збирати необхідну кількість військових за загрози для країни.

За даними відомства, мобілізаційне навчання із військовими комісаріатами Гомельської області пройде з 22 червня до 1 липня. Навчання проводяться щорічно. Минулого року аналогічне навчання було проведено із військовими комісаріатами Могилівської області. Мета — перевірити готовність військових комісаріатів виконувати завдання щодо призначення", — йдеться у повідомленні.

У Міноборони Республіки Білорусь розповіли, що під час навчань передбачено виконання військовими комісаріатами заходів щодо оповіщення та подання військовозобов'язаних на пункти відправлення до військових частин. Після навчань військовозобов'язані будуть відправлені за місцем проживання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь зосередила на кордоні з Україною у Брестській та Гомельській областях до семи батальйонів. Що становить близько 3,5-4 тисячі солдатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Зеленський назвав "найжорсткіший напрямок", а також позиції, де ЗСУ вдалося просунутися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація загострюється: Росія вторглася у повітряний простір країни НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/modmilby/15480
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини