Санкції не проблема - в МВФ пояснили, чому готують Лукашенко майже 1 млрд євро

Білорусь може отримати майже 1 млрд від МВФ в обхід санкцій

Влада Білорусі може очікувати близько 1 мільярда євро від МВФ. І це все, незважаючи на опальну критику Заходу з боку Лукашенка, а також санкції таких передових країн, як США, ЄС, Великобританії та Канади. Як передає портал "Коментарі", про це пише Bloomberg.

Білорусь може отримати 910 млн доларів зі спеціального пакета, еквівалентного 650 млрд доларів. Гроші передбачені для того, щоб допомогти країні впоратися з коронавірусом. Фінанси повинні бути переведені вже 23 серпня. Всього фінансування передбачено для більш ніж 190 країн.

Представник фонду Джеррі Райс розповів, що в МВФ розуміють, яка ситуація склалася в Білорусі, але в той же час бачать, що міжнародне співтовариство продовжує вести діалог з Лукашенком і його урядом. У МВФ додають, не може бути мови про фінансування режиму Мадуро в Венесуелі і режиму в М'янмі, тому що уряди цих країн ніхто не визнає, а у випадку з режимом Лукашенка все інакше.

Також в МВФ наводять приклад тих же Росії, КНР, Ірану. Ці країни офіційно під санкціями, їх постійно критикують і закликають виконувати міжнародні норми і правила, але, тим не менше, співпраця МВФ з ними не припиняється. Ті, хто за виділення грошей Білорусі пояснюють свої вимоги тим, що головне зараз не боротьба з режимами, а підтримка країн в боротьбі з пандемією. Більш того, в МВФ навіть не виникало дискусій про те, чи виділяти гроші уряду Білорусі чи ні. До того, ж, вважають в МВФ, гроші дозволять Лукашенку бути менш залежним від Москви.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Лукашенко не проти передати владу молоді, але є одна умова.