Що зробив Лукашенко зі своїм конкурентом на виборах

Один із білоруських опозиційних політиків отримав великий тюремний строк

Білоруський опозиційний політик і колишній банкір Віктор Бабарико отримав 14 років в'язниці. Про це повідомляє білоруське відділення Радіо Свобода.

Журналісти повідомляють, що вирок виніс Верховний суд Республіки Білорусь, а покарання оскарженню не підлягає.

Відомо, що Бабарико намагався взяти участь в президентських виборах в Білорусі у 2020 році та вважався головним суперником Лукашенка. Але за кілька тижнів до голосування його затримали у справі про нібито організацію злочинної групи на базі "Белгазпромбанка" і виведення грошей за кордон.

Інші фігуранти його справи вже уклали досудові угоди, а Бабарико свою провину не визнав.

Нагадаємо, що 24 червня Європейський Союз ввів секторальні санкції проти Білорусі. Європейські парламентарії заявили, що введені санкції обмежать режиму Лукашенка доступ до європейських фінансових ринків, а також значно зменшать експорт товарів білоруської промисловості. Деталі шукайте в нашому матеріалі.

Своєю чергою самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко у провокаційній і образливій манері відреагував на санкції Євросоюзу проти його країни. Так званий глава Білорусі обізвав європейських політиків мерзотниками і сказав, що має намір показати їм їхнє ж безсилля. Детальніше про скандальний виступ Олександра Лукашенка читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Також 16 червня посли країн Європейського Союзу схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі. Посли ЄС схвалили заборону на видачу віз і заморожування активів 78 осіб і 7 організацій, відповідальних за репресії в Білорусі.