Головна Новини Світ Беларусь Чому через європейські санкції в Білорусі можуть ввести воєнний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому через європейські санкції в Білорусі можуть ввести воєнний стан

Лукашенко назвав країни, які є членами ЄС, мерзотниками, а санкції щодо Білорусі - слабкістю

24 червня 2021, 16:42
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко у провокаційній і образливій манері відреагував на санкції Євросоюзу проти його країни. Про це повідомляє БЕЛТА.

Чому через європейські санкції в Білорусі можуть ввести воєнний стан

Олександр Лукашенко - фото з відкритих джерел

Так званий глава Білорусі обізвав європейських політиків мерзотниками і сказав, що має намір показати їм їхнє ж безсилля.

"Ми цим мерзотникам по той бік кордону повинні показати, що їхні санкції — це їхнє безсилля. І ми це зробимо", — заявив самопроголошений президент Білорусі.

Також Лукашенко заявив, що ніякого просідання ні на одному підприємстві Білорусі бути не повинно, адже держава була готова до такого повороту подій.

"Який буде ВВП після цих оскаженілих санкцій на кінець року? Адже ми готувалися до цього, знали, що загрожує", — додав політик.

При цьому так званий гарант допустив введення воєнного стану, щоб уникнути спаду в економіці через посилення західних санкцій.

Нагадаємо, що 24 червня Європейський Союз ввів секторальні санкції проти Білорусі. Європейські парламентарії заявили, що введені санкції обмежать режиму Лукашенка доступ до європейських фінансових ринків, а також значно зменшать експорт товарів білоруської промисловості. Деталі шукайте в нашому матеріалі.

Також 16 червня посли країн Європейського Союзу схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі. Посли ЄС схвалили заборону на видачу віз і заморожування активів 78 осіб і 7 організацій, відповідальних за репресії в Білорусі.

Крім того, Європейський парламент закликає відмовити Білорусі в фінансовій підтримці і радить державам відсторонити білорусів від участі в будь-яких міжнародних заходах, зокрема, в Олімпійських іграх у Токіо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини