Головна Новини Світ Беларусь Стало відомо, скільки військових РФ перебуває в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки військових РФ перебуває в Білорусі

Російські військові провели ротацію в Білорусі, однак значних змін не зафіксовано

сьогодні, 19:28
Поділіться публікацією:

У Білорусі продовжують перебувати російській військові, однак чисельність їх невелика і суттєвого переміщення військ не зафіксовано. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію пабліка "Беларускі Гаюн"

Стало відомо, скільки військових РФ перебуває в Білорусі

Фото портал "Коментарі"

За даними пабліка, ситуація з російським військовим контингентом у Білорусі у вересні не змінилася. Військові РФ продовжують перебувати на раніше зайнятих локаціях, і в тій самій чисельності, що й раніше:

- аеродроми "Барановичі", "Мозир" ("Боков") і "Зябрівка" — до 550 осіб;

- радіотехнічний вузол "Барановичі" і 43-й вузол зв'язку "Вілейка" — до 1450 осіб.

Також у Білорусі продовжують працювати 484-й військовий слідчий відділ і 313-та військова прокуратура гарнізону. Чисельність залученого персоналу в зазначених структурах обчислюватиметься десятками осіб.

“Ймовірно, наприкінці вересня відбулася чергова ротація російського контингенту, розташованого на аеродромах "Зябрівка" і "Мозир" ("Боков"). До цього ротація російських військових фіксувалася в грудні 2023 року, в середині лютого, наприкінці березня, наприкінці квітня, наприкінці червня та наприкінці липня 2024 року. У середньому ротація відбувається один раз на півтора місяця”, — йдеться у повідомленні пабліка. 

Загалом же на 1 жовтня 2024 року "Беларускі Гаюн" оцінює кількість російських військових, які перебувають у Білорусі, у кількості близько 2000 осіб.


Стало відомо, скільки військових РФ перебуває в Білорусі - фото 2



Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Росія, ймовірно, перекидала в Білорусь літаки МіГ, які є носіями ракет “Кинджал”. Було зафіксовано переміщення двох літаків. Які українські міста можуть опинитися у зоні ураження ракетами, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/8165

Новини