У Лукашенка не дочекалися, поки ЄС схаменеться – погрожують ввести потужні санкції

Режим Лукашенка підготував "жорсткий пакет санкцій" проти Заходу

Міністерство закордонних справ Білорусі оприлюднило заяву "у зв’язку з прийняттям ЄС чергового пакету санкцій щодо Білорусі". Білоруські дипломати закликають європейських чиновників одуматися та переглянути своє рішення щодо введення санкцій.

Рішення Європейського Союзу про запровадження санкцій проти Білорусі важко пояснити, знайти в цьому кроці Заходу якесь раціональне зерно. Чиновники ЄС зробили з Білорусі ворога, уособлення агресора, хоча й не змогли навести хоча б одне пояснення агресивних дій з боку суверенної держави Білорусь. Удар санкціями виглядає дуже лицемірно, особливо якщо врахувати, що в Європі вирішили зробити винним саме Мінськ у міграційній кризі на кордоні з Польщею.

У МЗС Білорусі обурені тим, що європейські країни вирішили запровадити санкції проти білоруських компаній і підприємств, які точно не причетні до потоку мігрантів, що кинулися до країн ЄС.

У Лукашенка вважають, що за антибілоруськими санкціями стоїть економіка, а якщо говорити простіше, то бажання Заходу – усунути конкурентів. У МЗС заявили, що є ще надія, що західні чиновники одумаються та переглянуть свої рішення.

Зазначимо, згодом у Лукашенка заявили, що терпіння Білорусі не безмежне, тому вирішено запровадити дзеркальні санкції проти ЄС. За кілька днів Мінськ пообіцяв опублікувати весь список санкцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – санкції Європейського Союзу проти "Бєлавіа" та "Білоруснафти": експерти розповіли, у чому загроза для Білорусі і чому Лукашенко тепер піде ва-банк.