В Україні пояснили значення заяви Лукашенка про участь військ КНДР у війні

Лукашенко вкотре дав зрозуміти главі Кремля, що Білорусь не хоче брати участь у війні, вважають у ЦПД

Своєю заявою щодо участі військ КНДР у війні Олександр Лукашенко дав важливий сигнал російському диктатору Володимиру Путіну. Він стосується участі Білорусі у бойових діях. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомив голова Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко.

"Лукашенко сказав це не просто так. Йому байдуже щодо КНДР. Він вкотре наголосив, що Білорусь не хоче брати участь у війні. Це теж сигнал Путіну", - вважає Андрій Коваленко.

За його словами, Володимир Путін уже давно робить все, щоб втягнути у війну Білорусь.

"І військових КНДР він закликав лише тому, що не вдалося отримати білорусів, яких він хотів ще минулого року", - констатував керівник ЦПД.

Читайте також на порталі "Коментарі" – самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не вважає правдивою інформацію, що його російський колега Володимир Путін ризикне залучати військових Північної Кореї для посилення армії РФ під час наступальних операцій в Україні. На його думку, якщо це станеться, це автоматично спричинить введення НАТО своїх військ в Україну. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звернули увагу, що, відповідаючи на запитання ВПС, диктатор назвав "нісенітницею" інформацію про наміри північнокорейських військових взяти участь у війні з російськими військами проти України. На його думку, Путін "ніколи не намагатиметься переконати" іншу державу залучити свою армію до війни Росії в Україні. А розгортання збройних сил будь-якої держави, зокрема Білорусі, на лінії фронту в Україні, за його словами, було б "кроком до ескалації" війни.