Замало для наступу, - Дейнека про військо рашистів у Білорусі

У Держприкордонслужбі України розповіли про кількість російських військових на території Білорусі

На військових базах Білорусі перебуває зараз близько 10 200 російських армійців, чого недостатньо для наступу на Україну. Про це заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнека в ефірі національного Телемарафону, пишуть "Коментарі".

"Те угруповання, яке є у збройних сил Російської Федерації в Білорусі, це близько 10 200 військовослужбовців, воно неспроможне виконати завдання щодо повторного наступу на територію нашої держави", - сказав він.

Дейнека підкреслив, що Держприкордонслужба та розвідка моніторять ситуацію в Білорусі, зокрема завдяки "негласним помічникам", за даними яких "реальних можливостей" для наступу російських військ немає.

Трохи раніше британська військова розвідка повідомляла, що частини російської танкової армії, раніше розбитої в Харківській області, були перекинуті до Білорусі для навчань.

До слова, ще 26 лютого, через два дні після повномасштабного вторгнення РФ, Дейнека написав листа білоруському "колезі", в якому зазначив, що колони техніки атакували Україну не тільки з території Росії, а й з боку "країни, що перетворилася на сателіта РФ". Своє послання глава ДПСУ закінчив словами: "Будьте ви прокляті, тварюки!"

Як писали "Коментарі", у Білорусі проводяться заходи щодо переведення з мирного на воєнний час. Вони проходять у рамках "раптової перевірки" військ, яка, очевидно, продовжує тривати на території країни. До того ж на порталі "Коментарі" йшлося про те, що Збройні Сили України тримають значні сили та засоби в районі білорусько-українського кордону та готові до найнепередбачуваніших сценаріїв. Якщо Лукашенко ризикне напасти, якщо не витримає путінського тиску, то війська Республіки Білорусь будуть швидко розгромлені.