Партія Трюдо виграла вибори в Канаді, але не отримала більшість

Вибори в Канаді повинні були відбутися в 2023 році

Ліберальна партія прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо за попередніми результатами перемогла на позачергових парламентських виборах, але не отримала більшість. Про це повідомляє американське видання The Hill.


За попередніми даними, Ліберальна партія Трюдо здобула перемогу на 158 з 338 округів. Для більшості необхідно було отримати 170 мандатів.На другій позиції - Консервативна партія. Вона здобула перемогу в 119 округах.


На третьому місці - Квебекський блок. У них 34 мандати. 25 мандатів отримали представники Нової демократичної партії.


Вибори в Канаді повинні були відбутися в 2023 році, але в середині серпня 2021 Трюдо оголосив про розпуск парламенту і проведення дострокових виборів 20 вересня. Це потрібно було для того, щоб отримати більшість і не знаходити підтримку від опозиційних сил.

Останній раз Ліберальна партія отримувала більшість у 2015 році. Тоді вона отримала 184 мандати.


Нагадаємо, уряд Канади продовжив заборону на в'їзд і виїзд з країни до 21 липня. Про це повідомляє агентство Reuters. Журналісти інформують, прем'єр-міністр Джастін Трюдо твердо заявив, що кордон буде залишатися закритою до тих пір, поки 75% канадців не отримають першу з двох доз вакцини від коронавірусу, а 20% - обидві вакцини. Хоча Трюдо сказав, що Канада в основному досягла першої мети, офіційні дані, опубліковані після його виступу, показали, що 73,4% отримали першу дозу. Тільки 14,7% населення отримали обидва щеплення. "Навіть повністю вакцинована людина може передати COVID-19 тому, хто не вакцинована", - додав Трюдо.