Головна Новини Світ Канада Жертвами рекордної спеки в Канаді стали вже 719 осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Жертвами рекордної спеки в Канаді стали вже 719 осіб

Висока температура викликає лісові пожежі, в яких згоряють цілі населені пункти

3 липня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

За повідомленням головного судмедексперта провінції Британська Колумбія на заході Канади вже 719 осіб могли стати жертвами самої рекордної спеки в історії цієї країни. Про це повідомили в ефірі телеканалу CBS News.

Жертвами рекордної спеки в Канаді стали вже 719 осіб

Рекордна спека в Канаді вже вбила 719 людей, фото BBS

За інформацією судмедексперта Лізи Лапойнт, протягом останнього тижня в самих різних куточках Британської Колумбії (БК) поліція зафіксувала 719 випадків раптової смерті громадян. Більшість померлих були особами похилого віку. Поліція і медики вважають, що їх смерть викликала аномально висока спека, що встановилася останніми днями на заході Канади.

За винятком південної території країни на кордоні з США, Канада є державою з досить прохолодним кліматом. Тим дивніше був зафіксований 29 червня новий температурний рекорд в історії Канади. У 260 кілометрах на північний схід від "столиці" провінції БК — Ванкувера — в містечку Літтон стовпчик термометра досяг 49,6 градуса Цельсія. Причому 1 липня, цей населений пункт з-за лісових пожеж покинули майже тисяча його жителів. Літтон майже повністю згорів, а двоє людей загинули.

Служба порятунку в Британській Колумбії працює на межі можливостей. А "тепловий купол", що накрив з понеділка значну частину західної Канади та США за минулі дні побив 103 теплових рекорди в ряді канадських провінцій і американських штатів. Ситуація зі спекою посилюється тим, що в Ванкувері і в цілому в більшості населених пунктів Канади населення рідко встановлює кондиціонери, тому, що клімат там часто сирий, прохолодний і вологий, навіть літом. Та й люди не звикли до таких "африканських" температурних рекордів.

А ось червнева спека в Києві в один із днів встигла побити відразу 4 температурних рекорди, що трималися з XIX століття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.cbsnews.com
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини