Цзіньпін знову натякнув на неминуче "возз'єднання" Китаю та Тайваню

Цзіньпін наголосив на необхідності розвивати взаємодію з Тайванем у всіх областях і закликав сприяти мирному розвитку відносин між материком та островом

Глава КНР Сі Цзіньпін, виступаючи на симпозіумі з нагоди 130-річчя від дня народження засновника країни Мао Цзедуна, заявив про неминуче "возз'єднання" Тайваню з материковим Китаєм. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Xinhua".

Лідер Китаю заявив, що Пекін рішуче протидіятиме будь-яким спробам "відділення" Тайваню від Китаю.

"Реалізація повного возз’єднання Китаю є неминучою тенденцією. Це найбільший національний інтерес і те, чого хочуть люди", - сказав Сі.

Він наголосив на необхідності більш сумлінно впроваджувати політику правлячої в Китаї Компартії з вирішення питання Тайваню та підтримання принципу одного Китаю та Консенсусу 1992 року (Ред. – коли Китай та Тайвань визнали єдність Китаю).

Крім того, Цзіньпін наголосив на необхідності розвивати взаємодію з Тайванем у всіх областях і закликав сприяти мирному розвитку відносин між материком та островом.

Водночас він вкотре застеріг від спроб проголошення незалежності Тайваню.

"Ми рішуче перешкоджатимемо будь-кому, хто домагатиметься відділення Тайваню від Китаю", - підкреслив глава Китаю.

Варто зазначити, що Сі Цзіньпін систематично робить заяви про те, що Китай продовжить боротьбу за Тайвань, зокрема у військовий спосіб. Пекін розглядає острів Тайвань як "сепаратистську провінцію" та намагається відновити над нею повний контроль. Однак Тайвань вважає себе незалежною країною з окремою економікою та демократично обраними лідерами.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на що зробив ставку Пекін у 2023 році і як це вплине на війну в Україні.