Дмитро Кулеба розкрив мету свого візиту до Китаю

Це перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Пекіну з робочим візитом. У соціальних мережах високопосадовець зазначив, що він приїхав у Китаї для розвитку контактів між лідерами двох країн.

Міністр планує обговорити з китайським колегою Ван Ї не тільки шляхи до миру, але й двосторонні відносини, особливо після розпочатих переговорів України про вступ до Євросоюзу.

“Попереду розлогі, детальні, предметні переговори з китайським колегою Ван Ї щодо шляхів до справедливого миру. Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями”, - зазначив Кулеба.

Кулеба також висловив думку, що переговори можуть допомогти Китаю краще зрозуміти Україну, особливо в контексті її бажання наблизитися до Європи. Цей візит підкреслює спроби України знайти надійних партнерів і важливість міжнародної підтримки в розв'язанні конфліктів.

Крім того, зазначимо, що це перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Представниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявила про необхідність якнайшвидшого припинення вогню та досягнення політичного врегулювання у війні між Україною та Росією.

Раніше “Коментарі” писали, що Європа все ще бореться із Китаєм за звання головного покупця трубопровідного російського газу. Ця ситуація відбиває як успіхи, і невдачі Кремля. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".