Головна Новини Світ Китай У МЗС Китаю закликали до політичного врегулювання війни і сказали, про що говоритимуть з Кулебою
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Китаю закликали до політичного врегулювання війни і сказали, про що говоритимуть з Кулебою

У МЗС Китаю і далі наполягають на негайному припиненні війні

23 липня 2024, 12:39
Поділіться публікацією:

Представниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявила про необхідність якнайшвидшого припинення вогню та досягнення політичного врегулювання у війні між Україною та Росією.

У МЗС Китаю закликали до політичного врегулювання війни і сказали, про що говоритимуть з Кулебою

Мао Нін

"Щодо кризи в Україні, Китай виступає за якнайшвидше припинення вогню та досягнення політичного врегулювання. Служачи інтересам усіх сторін, Китай і надалі стоятиме на боці миру та діалогу, підтримуватиме міжнародну співпрацю в досягненні більшого консенсусу та забезпечить життєздатний вихід із запиту на політичне врегулювання", — сказала Мао Нін.

Представниця МЗС також повідомила, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який перебуває з візитом у Китаї, зустрінеться зі своїм китайським колегою Ван Ї. Вони обговорюватимуть реалізацію "важливого консенсусу" між президентами обох країн та поглиблення двосторонньої співпраці з питань взаємного інтересу.

При цьому відомо, що Дмитро Кулеба перебуватиме у Китаї 23-25 липня на запрошення міністра закордонних справ КНР Ван Ї. Це його перший візит до Пекіна з початку повномасштабного російського вторгнення. В українському МЗС підкреслювали, що під час зустрічей і переговорів сторони обміняються думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин. Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру, повідомляли у МЗС.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу активно обговорюються різні мирні ініціативи щодо зупинення війни. Проте відомо, що українці виступають проти того, щоб віддавати Росії території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини