Китай хоче поглибити свої зв'язки з армією РФ: подробиці

Незважаючи на бунт ПВК "Вагнера", Пекін і надалі підтримує політику Кремля.

Китай хоче встановити тісніші зв'язки з російськими військовими. Такий крок офіційний Пекін має намір продемонструвати, щоб показати, що заколот ПВК "Вагнер" не може підірвати співпрацю двох країн і КНР й надалі підтримуватиме путінський режим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Глава Міноборони Китаю Лі Шанфу заявив під час переговорів із головнокомандувачем ВМФ Росії Миколою Євменовим, що спільними зусиллями обох сторін відносини між двома військовими та у майбутньому зміцнюватимуться. Адже дві країни зацікавлені домагатися нового прогресу та намагатися вийти на новий рівень співробітництва.

Bloomberg пише, що це додає ознаки того, що Китай зміцнює зв'язки з РФ після бунту найманців "Вагнера" минулого місяця, який становив найбільшу загрозу правлінню російського диктатора Володимира Путіна.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що підтримує дії Росії з "підтримання національної стабільності", а міністр закордонних справ Цинь Ган зустрівся із заступником міністра закордонних справ Росії Андрієм Руденком.

Зазначимо, Китай став тісніше підтримувати зв'язки з РФ відтоді, як на початку минулого року Путін віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну, і відмовився приєднатися до санкцій, введених США у зв'язку з війною.

Пекін і Москва поділяють взаємний інтерес у тому, щоб кинути виклик домінуванню США у світовому порядку, оскільки їхні відносини з демократичними країнами стають дедалі напруженішими.

Міністр оборони Китаю потрапив під санкції США у 2018 році через купівлю російської зброї, і Китай відмовився відновити військовий діалог на високому рівні зі США доти, доки ці обмеження не буде знято.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чого домагається Китай, допомагаючи РФ у війні - чи варто чекати на ще більшу активізацію.