Китай натякнув, що мирні переговори між Україною та РФ будуть, але є один нюанс

Пекін прямо заявив, що на сьогоднішній день умови та час для переговорів ще не дозріли

Китай виступає за початок переговорів між Україною та Росією. Але в Пекіні вважають, що умови та час для переговорів ще не дозріли. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Китаю.

Зазначається, що відповідну заяву зробив міністр закордонних справ Китаю Ван І під час зустрічі із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

У Китаї вважають, що вирішення всіх конфліктів має зрештою повернутися за стіл переговорів. На думку Пекіна, останнім часом і Україна, і Росія дали сигнали щодо готовності до переговорів.

"Останнім часом як Україна, так і Росія послали різною мірою сигнали про те, що вони готові до переговорів, хоча умови і час ще не дозріли, ми підтримуємо всі зусилля, які сприяють світові, і готові продовжувати відігравати конструктивну роль у цьому", - йдеться у заяві МЗС.

Китай також наголосив, що приділяє увагу гуманітарній ситуації в Україні та продовжить надавати гуманітарну матеріальну допомогу.

Раніше стало відомо, що Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Пекіна з робочим візитом. У соціальних мережах урядовець наголосив, що він приїхав до Китаю для розвитку контактів між лідерами двох країн.

Міністр заявив, що планує обговорити з китайським колегою Ван не лише шляхи до миру, а й двосторонні відносини, особливо після розпочатих переговорів України щодо вступу до Євросоюзу.

“Попереду великі, докладні, предметні переговори з китайським колегою Ван І щодо шляхів до справедливого світу. Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями", – зазначив Кулеба.

Кулеба також висловив думку, що переговори можуть допомогти Китаю краще зрозуміти Україну, особливо у контексті її бажання наблизитися до Європи. Цей візит підкреслює спроби України знайти надійних партнерів та важливість міжнародної підтримки у вирішенні конфліктів.