Китай скасував авіаперельоти з РФ: деталі

Китай ухвалив неочікуване рішення для авіакомпанії з Росії

Китай, який продовжує підтримувати дружній діалог з РФ, несподівано ухвалив неприємне рішення для російської авіакомпанії, заборонивши їй здійснювати перельоти до Пекіна. Про це повідомляє видання The Moscow Times, передає портал "Коментарі".

Як відомо, після початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну західні держави заблокували авіаперельоти російських літаків. Цього разу аналогічне рішення ухвалив здавалось би дружній Китай.

Як пише видання, топ-менеджери аеропорту Пекіна повідомили авіакомпанію "Россия", що відмовляються надалі приймати та обслуговувати низку її рейсів. Зокрема, пекінський аеропорт відмовився підписувати з російською авіакомпанією договір про подальше обслуговування.

Зазначається, що російський перевізник звернувся до уряду РФ, попросивши його вирішити з Пекіном питання про відновлення рейсів. Однак, за інформацією видання, у Китаї проігнорували запит російського уряду.

У зв'язку з цим, авіакомпанія "Россия" змушена була скасувати рейси до китайської столиці. Зокрема, авіакомпанії довелося відмінити рейси з Владивостока, які були призначені на 18 і 20 грудня, з Іркутська (рейс на 21 грудня) та Красноярська (рейс на 19 грудня).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адміністрація Білого дому сподівається, що вже у січні наступного року американські конгресмени проголосують за законопроєкт про додаткове фінансування військової допомоги для України. До кінця грудня Білий дім оголосить ще один пакет військової допомоги Україні, який стане одним з останнім у рамках поточного фінансування.