Китай "стер" Ізраїль зі своїх карт

Цей крок вважають натяком на ставлення КНР до війни, яку веде Ізраїль проти ХАМАС.

В Китаї користувачі Інтернету виявили, що назва країни Ізраїль пропала з доступних в країні онлайн-мап світу.

Про це інформує The Wall Street Journal.

При цьому, назву цієї країни тепер не позначають на картах китайської пошукової системи Baidu і на онлайн-картах Amap компанії Alibaba.

Важливо, що міжнародно визнані кордони Ізраїлю залишаються недоторканими, але назви немає. При цьому, назви інших країн, зокрема, навіть невеликі, як Люксембург чи Монако, як і раніше вказані.

"Ця двозначність відповідає розпливчастій дипломатії Пекіна в регіоні і контрастує з його увагою до карт в цілому", - стверджує видання.

Тут нагадують, що китайський уряд вже багато років виставляє штрафи за “неправильні” карти, які з'являються в китайському інтернеті, наприклад, мова йде про сайти готелів. Таке відношення пов'язано з багатьма територіальними претензіями китайської влади, мова йде про Південно-Китайське море, яке Пекін ставить вимогу позначити пунктирною лінією як внутрішні води Китаю.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Байден зробив попередження Китаю щодо ситуації в Південно-Китайському морі. Президент США Джо Байден попередив Китай, що США будуть змушені втрутитися, якщо китайські військові атакують філіппінські судна у Південно-Китайському морі.

Минулого тижня корабель берегової охорони Китаю зіткнувся з філіппінським катером для поповнення запасів. Через дві години після цього катер китайської морської поліції натрапив на корабель берегової охорони Філіппін під час тієї ж операції з доставки запасів.