Головна Новини Світ США Байден зробив попередження Китаю щодо ситуації в Південно-Китайському морі: США готові втрутитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зробив попередження Китаю щодо ситуації в Південно-Китайському морі: США готові втрутитися

Джо Байден попередив Китай не атакувати кораблі Філіппін, інакше США втручаться

26 жовтня 2023, 10:20 comments2052
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден попередив Китай, що США будуть змушені втрутитися, якщо китайські військові атакують філіппінські судна у Південно-Китайському морі. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Байден зробив попередження Китаю щодо ситуації в Південно-Китайському морі: США готові втрутитися

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Минулого тижня корабель берегової охорони Китаю зіткнувся з філіппінським катером для поповнення запасів. Через дві години після цього катер китайської морської поліції натрапив на корабель берегової охорони Філіппін під час тієї ж операції з доставки запасів.

Глава Білого дому заявив, що кораблі КНР діяли небезпечно та незаконно, оскільки Філіппіни проводили звичайну місію поповнення запасів у своїй економічній зоні у Південно-Китайському морі.

"Я хочу бути дуже чітким: зобов'язання Сполучених Штатів щодо оборони Філіппін є залізними. Будь-який напад на філіппінські літаки, судна чи збройні сили призведе до дії нашого Договору про взаємну оборону з Філіппінами", — прокоментував Байден.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі США, разом реагувати на глобальні виклики. Але при цьому закликав до більш стабільних двосторонніх відносин, які мають будуватися на засадах "взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідного співробітництва". Тим часом, згідно з оновленою доповіддю Пентагону, Китай нарощує сили для нападу на Тайвань, який є партнером США. Як у найближчому майбутньому можуть розвиватися американо-китайські відносини? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Данилов оцінив можливість припинення вогню в Україні, якщо своє слово скаже Китай.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини