Головна Новини Світ Китай Китай створює для РФ вікно можливостей, щоб захопити всю Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай створює для РФ вікно можливостей, щоб захопити всю Україну

Так званий мирний план Китаю та Бразилії не містить жодних гарантій безпеки для України, РФ в будь-який момент може продовжити війну

сьогодні, 10:53
Поділіться публікацією:

Китай і Бразилія планують активно просувати свій так званий "мирний план" напередодні саміту БРІКС у Казані. Однак цей план не передбачає жодних гарантій для України і фактично пропонує заморожування війни, що дозволить Росії, накопичивши ресурси, поновити бойові дії в будь-який момент, заявив в ефірі Freedom експерт аналітичного центру "Об’єднана Україна" Ігор Попов.

Китай створює для РФ вікно можливостей, щоб захопити всю Україну

Китай

За його словами, справа у тому, що Бразилія і Китай є засновниками БРІКС — неформальної платформи, яка в серпні проведе саміт у Казані, Росія. Відповідно, найближчим часом цей план буде активно просуватися, вважає експерт.

Він підкреслив, що запропонований документ суттєво відрізняється від українського мирного плану і не може вважатися його альтернативою.

“Український план — це не тільки 10 пунктів формули миру Зеленського. Там під кожен пункт уже є кілька сторінок дуже конкретних дорожніх карт до реалізації. За трьома пунктами після першого Саміту миру вже були проведені засідання робочих груп, офлайн чи онлайн. І вже на виході є публікація цих планів. У китайсько-бразильському “мирному плані” нічого такого немає. Це шість слоганів, але це ще не план”, — сказав Попов.

Ще однією важливою відмінністю, на думку Попова, є те, що український план передбачає гарантії безпеки після досягнення миру, щоб запобігти новим конфліктам у майбутньому.

“У бразильсько-китайському “мирному плані” жодних гарантій не передбачено. Тобто, там пропонується заморозити війну, а ось розморозити її Російська Федерація зможе в будь-який момент. І це ключовий момент, чому Україна і багато західних країн критикують бразильсько-китайську ініціативу”, — підкреслив Попов.

Він також нагадав, що радник президента Бразилії Лули Да Сільви раніше заявляв про нібито 100 підписів на підтримку ініціативи. Однак зараз у ООН говориться про бажання зібрати підписи 20 країн глобального Півдня. Це свідчить про те, що навіть країни, які раніше вагалися, бачать, що план не знаходить підтримки, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай із країнами Глобального Півдня хоче створити платформу "Друзі миру". Вона буде спрямована на так зване політичне врегулювання війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини