Головна Новини Світ Китай Китай змінив свій перший мирний план щодо України: в ОП розповіли, що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай змінив свій перший мирний план щодо України: в ОП розповіли, що змінилося

В Офісі президента звертають увагу, що первісний мирний план Китаю розпочинався з відновлення суверенітету України

15 червня 2024, 07:00 comments5206
Поділіться публікацією:

Китай у своєму варіанті мирного плану щодо російської агресії проти України пунктом номер один ставив відновлення територіальної цілісності та суверенітету. Однак пропозиція не відображає тих початкових спроб КНР повернутися до міжнародного права. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив заступник голови Офісу президента Микола Точицький.

Китай змінив свій перший мирний план щодо України: в ОП розповіли, що змінилося

Китай. Фото: з відкритих джерел

"Ми з увагою поставилися до китайського плану з 12 пунктів і пунктом номер один був пункт про територіальну цілісність та суверенітет, дотримання всіх положень Статуту ООН. А нова пропозиція, яка виявилася з 6 пунктів, абсолютно не відображає ті початкові спроби Китаю повернутися до міжнародного права", — розповів Точицький.

Чиновник зазначив, що Китай заявляє про мирний процес, проте наполягає, що "без участі Російської Федерації не можна робити будь-які саміти, присвячені регулюванню ситуації навколо України".

"А якщо чесно говорити – російської агресії. Ми розуміємо, що без чіткого розуміння, що це агресія проти України, що це Російська Федерація порушила основні положення міжнародного права, навряд чи діалог буде конструктивним", — зазначив заступник глави Офісу президента.

Варто зазначити, що мирний план Китаю щодо України був представлений ще в лютому 2023 року. Перша його версія складалася з 12 пунктів і має сприяти мирному врегулюванню війни в Україні.

Цей план був частиною зусиль Китаю щодо позиціонування себе як нейтрального посередника у війні, хоча він отримав неоднозначні відгуки від різних міжнародних гравців.

Раніше стало відомо, що Китай відмовився від участі у саміті миру, який відбудеться у Швейцарії. Водночас Пекін почав просувати свій "мирний план".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай просуває свій "мирний план" щодо України: Зеленський відреагував.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

пдв нахуй

15 червня 2024, 09:50

китай яким боком до україни?! україна має отримати назад захоплені території. Отримувати довічно компенсації від народу-вбивці за втрачені та ніколи неповернуті життя українців. Отримати території аналогічні забрудненим військовими діями!


Новини