Головна Новини Світ Китай Китайці вирушать на пошуки інопланетян
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайці вирушать на пошуки інопланетян

За допомогою гігантського радіотелескопу Китай буде відслідковувати сигнали з космосу, які можуть передавати прибульці

8 червня 2020, 12:37 comments2043
Поділіться публікацією:

Китайці будуть шукати інопланетян з допомогою величезного радіотелескопу. Повноцінно запустити його в роботу планують вже у вересні. Про це повідомляє видання Engadget.

Китайці вирушать на пошуки інопланетян

Гігантський сферичний телескоп ввели в експлуатацію ще в січні цього року. Але щоб отримати сигнали з далеких галактик, його ще необхідно удосконалити і модернізувати.

Розміри апарату і справді вражають. Його діаметр — 500 метрів. При цьому він оснащений надчуттєвими датчиками. Якщо позаземні цивілізації існують і вони посилають які-небудь сигнали в космос, то ця апаратура точно зможе їх вловити, впевнені китайські вчені. До початку осені вони планують повністю оснастити радіотелескоп всім необхідним і всерйоз взятися за пошуки прибульців.

Керівник наукової групи Чжан Тонцзе каже, що дослідження космічних сигналів ніяк не вплине на інші космічні дослідницькі місії. Їх згортати не будуть.

"Поки що ми маємо деякі цікаві сигнали, але, швидше за все, вони не можуть свідчити про наявність позаземного розуму", — говорить Тонцзе.

Найчастіше сигнали, які отримують вчені з космосу, це радіосигнали від пульсарів або ж випадкові швидкі радіосплески.

Раніше, нагадаємо, в NASA опублікували кілька відео, на яких зображені НЛО, з яким довелося зустрітися американським військовим. Деяким з роликів більше 10 років, але вчені досі не знають, з чим довелося мати справу військовим. Від такого просто мороз по шкірі.

Фото: Xinhua




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: engadget.com/china-fast-alien-search-starts-september-132834989.html
comments

Обговорення


Новини