Міноборони Китаю вибухнуло погрозами на адресу США і пригрозили влаштувати пекло

Офіційний представник Міноборони Китаю У Цянь заявив, що Пекін не буде слухати погрози, що йдуть від інших держав

Сполучені Штати, які бажають "перетворити Тайванську протоку на пекло", самі туди попрямують першими, заявив офіційний представник міністерства оборони Китаю У Цянь.

"Ті, хто кричать про те, що хочуть перетворити будинки інших на пекло, повинні спочатку приготуватися до того, що колись самі вирушать у пекло. Деякі люди в США без вагань готові перетворити Тайванську протоку на пекло на землі", - підкреслив він.

За словами Цяня, Китай не має наміру піддаватися на погрози та залякування з боку третіх країн.

При цьому відомо, що в червні видання The Washington Post повідомляло, що США пригрозили влаштувати в Тайванській протоці "безпілотне пекло", якщо Китай розпочне операцію проти острова. Також повідомлялося, що Вашингтон та Пекін вперше за п'ять років відновили напівофіційні переговори щодо ядерного озброєння. У Пекіні стверджують, що не загрожуватимуть застосуванням ядерної зброї через ситуацію навколо Тайваню, розповіли джерела.

Вчений Девід Санторо, один з організаторів переговорів щодо "другого треку", заявив, що Китай абсолютно впевнений у тому, що зможе перемогти в боротьбі за острів, не застосовуючи ядерної зброї.

Також портал "Коментарі" розповідав, що міністр оборони Китаю заявив , що Тайвань, які намагаються розділити Китай і відокремити від нього, будуть "роздавлені і приведуть до власного краху". Дун Цзюнь підкреслив, що китайська армія діятиме "рішуче", щоб запобігти "незалежності Тайваню". Глава Міноборони Китаю розкритикував владу Тайваню, вказавши, що вони все більше наближаються до сепаратизму і змінюють китайську ідентичність на острові.