Не лише Росія: Зеленський назвав країну, яка допомагає Москві зірвати Саміт миру

За словами Володимира Зеленського Китай став інструментом Путіна, який російський диктатор використовує для спроби зриву Саміту миру.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Китай допомагає Росії зірвати Саміт миру. За словами Зеленського Пекін став "інструментом в руках Путіна" та впливає на рішення інших країн щодо поїздки на Саміт миру.

Володимир Зеленський прилетів до Сінгапуру на конференцію "Діалог Шангрі-Ла", де розповів, що 106 країн погодились взяти участь у Саміті миру щодо війни в Україні. Проте, за словами президента, Росія використовує китайський вплив в азійському регіоні та блокує їх участь у мирному саміті.

"Росія, на жаль, користуючись впливом Китаю на регіон, робить все, щоби зірвати Саміт миру. Шкода, що така велика незалежна потужна країна, як Китай, є інструментом в руках Путіна. Китай, на жаль, працює над тим, щоби країни не приїжджали на Саміт миру", - сказав Зеленський.

Зеленський розповів, що йому не вдалось зустрітись з представниками Китаю в Сінгапурі. Президент зазначив, що останні переговори з лідером КНР Сі Цзіньпіном були рік тому телефоном, і саме Китай не бажає підтримувати контакти з Україною.

"На жаль, на сьогодні контактів з Китаєм потужних немає, через те, що цього не хоче китайська сторона", - додав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на конференції "Діалог Шангрі-Ла" виступив міністр оборони КНР, який зробив нову заяву щодо постачання зброї з Китаю до Росії.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський висловив своє розчарування щодо країн, які блокують та намагаються зірвати Саміт миру у Швейцарії. Президент закликав країни азійського регіону взяти участь у мирному саміті, щоб бути включеними до глобальних міжнародних подій.