Головна Новини Світ Китай У Китаї зробили нову заяву щодо ситуації з поставками зброї до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї зробили нову заяву щодо ситуації з поставками зброї до Росії

Очільник Міноборони Китаю заперечує, що Пекін відправляв зброю до Росії або України.

2 червня 2024, 08:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони КНР Дон Цзюнь заявив, що Китай ніколи не постачав зброю Україні та Росії. За його словами Китай просуває мирні переговори щодо війни в Україні та стоїть на боці "миру та діалогу". 

У Китаї зробили нову заяву щодо ситуації з поставками зброї до Росії

Міністр оборони КНР Дон Цзюнь. Фото з відкритих джерел

Очільник Міноборони Китаю Дон Цзюнь виступив на конференції "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі, де заперечив інформацію про нібито поставки китайської зброї для Росії, яка б застосовувалась на війні в Україні.

"Ми ніколи не постачали зброю жодній зі сторін конфлікту. Ми посилили контроль над експортом товарів подвійного призначення і ніколи не робили нічого, що могло б розпалити вогонь", — сказав Дон Цзюнь.

Міністр оборони КНР також наголосив, що Китай зосереджений на ідеї мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні, тому "твердо стоїть на боці миру і діалогу".

Також Дон Цзюня на конференції "Діалог Шангрі-Ла" запитали щодо конкретних кроків, які може зробити Китай, щоб забезпечити мир в Україні, проте китайський міністр оборони уникнув запитання, а у відповіді зосередився на безпеці в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, зокрема на питанні Тайваню.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, хто зупинив Китай від поставок зброї до Росії. Після поїздки Путіна у Пекін КНР вже був близький до схвалення відправки зброї до РФ.

Також "Коментарі" писали про заяву Держсекретаря США Ентоні Блінкена, який розповів, що Китай постачає Росії 70% усіх верстатів та 90% усіх мікросхем. Однак, Пекін не відправляв до Москви летальну зброю, проте США надіслали попередження до Китаю щодо такої можливої ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

2 червня 2024, 15:53

Жаль,что у него от вранья,как у Буратино,нос не растет..


Новини