Пекін погрожує Україні: Reuters дізналося, що розлютило владу КНР

За інформацією Reuters, Китай погрожує Україні через внесення компаній країни до списку "спонсорів війни"

Китайський посол повідомив про негативні наслідки для двосторонніх відносин практики внесення китайських компаній до переліку спонсорів війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє агентство Reuters, з посиланням на власні джерела.

НАЗК внесла 14 китайських компаній до списку "міжнародних спонсорів війни". Китай має найбільшу кількість компаній у цьому списку серед усіх країн світу.

Зокрема до списку входять такі торгові гіганти як: Alibaba Group; Xiaomi Corporation; Китайська морська нафтова корпорація; Китайська корпорація з будівництва залізниць.

Reuters, посилаючись на співрозмовників, додало, що в результаті Китай не висунув жодних умов чи "тимчасових рамок" для України, а просто висловив свою думку щодо списку.

Інше джерело припустило, що Пекін може пов'язувати це питання з китайськими закупівлями українського зерна. Китай у 2023 році став другим імпортером української агропродукції серед усіх країн світу, загальна сума закупівель становила 2,22 млрд дол.

Згідно з урядовими даними, через новий чорноморський судноплавний коридор, створений Києвом у серпні минулого року, близько 30% морського експорту України, включаючи продукти харчування, метали та руду, було відправлено до Китаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Україні тисячі камер спостереження передають інформацію до Китаю: у чому загроза.

Також видання "Коментарі" повідомляло - як Китай розглядає війну в Україні: чому дистанціюється від української формули світу. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.