Попередження чи реальна загроза: Китай розпочав військові навчання біля Тайваню

Китай розпочав військові навчання біля Тайваню, попередивши, що готовий до війни

Сьогодні військові Китаю розпочали повітряне та морське патрулювання та навчання ВМС та ВПС навколо острова Тайвань. Так офіційний Пекін вирішив відреагувати на візит до США віце-президента острова Вільяма Лая. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Xinhua".

"Командування Східного театру військових дій Народно-визвольної армії Китаю в суботу розпочало спільне повітряне та морське патрулювання та військові навчання ВМС та ВПС навколо острова Тайвань", - йдеться у матеріалі.

За словами представника командування Ши І, патрулювання та навчання здійснюються з метою відпрацювання координації військових кораблів та літаків та "їх здібності захоплювати контроль над повітряним та морським простором".

"Буде перевірено здатність збройних сил вести бойові дії в реальних бойових умовах", - заявив він.

Також Ши додав, що заходи військових "служать суворим попередженням про змову сепаратистів, які виступають за "незалежність Тайваню", з іноземними елементами та їхні провокації".

Як зазначає Reuters, перед цим Пекін назвав Лая, який є лідером на президентських виборах у Тайвані у 2024 році, "обурювачем спокою". Також Китай пообіцяв вжити "рішучих заходів для захисту національного суверенітету".

Віце-президент Тайваню в Штатах зупинився в Нью-Йорку, і через Сан-Франциско повернувся до Парагваю, який дипломатично визнає Тайбей.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у КНР знову натякнули, що готові воювати за Тайвань.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи пов'язана війна в Україні з планами КНР здобути Тайвань – чому 2024 рік може стати вирішальним.