Посланець Сі Цзіньпіня прибув до Москви, щоб обговорити питання України, - ЗМІ

У Москві має відбутися розмова офіційних представників КНР та РФ про Україну

Головний дипломат та радник лідера Китаю Ван І прибув до російської столиці. Очікується, що у Москві він обговорить Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Sky News.

За інформацією ЗМІ, китайський дипломат прибув до Москви для переговорів щодо можливого мирного плану для України, який раніше анонсували.

Водночас російська газета "Комерсант" зазначає, що мета візиту Ван І – підвищення ролі Пекіна у врегулюванні війни в Україні.

Нагадаємо, головний китайський дипломат раніше відвідав Європу. Він побував в Італії та Франції, де зустрівся з міністрами закордонних справ.

Варто зазначити, що Китай може зіграти роль у стримуванні агресивних намірів Росії. Про це на полях Мюнхенської безпекової конференції заявив міністр МЗС України Дмитро Кулеба. Раніше керівник Іноземного відділу ЦК Компартії Китаю Ван І повідомив, що його країна до кінця лютого підготує документ із викладом позиції щодо політичного врегулювання війни в Україні. Також відомо, що на полях Мюнхенської конференції відбулася зустріч Ван І та держсекретаря США Ентоні Блінкена, який попередив співрозмовника про неприпустимість надання з боку КНР допомоги РФ для ведення війни. Як китайський чинник може вплинути на російську агресію? Чи вигідне Пекіну те, що відбувається – чи вловить він сигнали з Вашингтона, з яким останнім часом у нього загострилися стосунки? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як Україна може вирішити питання із озброєнням – чому відкладається питання щодо західної авіації.