Сі Цзіньпін назвав три принципи Китаю щодо війни в Україні

Лідер Китаю Сі Цзіньпін озвучив основні принципи щодо війни в Україні та закликав міжнародну спільноту дотримуватись їх.

Лідер КНР Сі Цзіньпін заявив про три принципи, які потрібно дотримуватись щодо війни в Україні. За його словами, це стосується деескалації, недопущення розширення війни за межі зони конфлікту, а також дій, які сприяють посиленню конфлікту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Сі Цзіньпін під час саміту БРІКС у Росії висловив позицію Китаю щодо війни в Україні, яка, за його словами, базується на трьох факторах.

"Ми повинні твердо дотримуватися трьох принципів: не допустити побічних ефектів внаслідок розширення бойових дій, не допустити ескалації, а також дій, що сприяють посиленню напруженості", - сказав Сі Цзіньпін.

Лідер Китаю нагадав про створення групи "друзів миру", яка нібито має допомогти досягти мир в Україні. Зокрема Сі Цзіньпін додав, що Китай, Бразилія та країни Глобального Півдня підтримують якнайшвидше закінчення війни.

"Важливо на основі принципів недопущення розширення конфлікту, запобігання його поширенню на треті сторони, а також відмови від ескалації бойових дій та підливання олії у вогонь сприяти якнайшвидшій деескалації ситуації", – сказав лідер Китаю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на саміті БРІКС обговорили китайсько-бразильську "мирну ініціативу" щодо війни в Україні та узгодили підсумкову декларацію саміту, яка не викликає заперечень у представників країн БРІКС. Згідно з нею, для закінчення війни в Україні потрібно враховувати "національні позиції", які були озвучені на Раді Безпеки ООН та Генеральній Асамблеї ООН.

Також "Коментарі" писали про те, як Сі Цзіньпін принизив російського диктатора Володимира Путіна на саміті БРІКС.