Головна Новини Світ Росія З'явилась підсумкова декларація саміту БРІКС: один пункт про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилась підсумкова декларація саміту БРІКС: один пункт про війну в Україні

Положення Казанської декларації країн БРІКС щодо війни в Україні

сьогодні, 16:15 comments1478
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Організатори саміту БРІКС повідомили, що лідери країн узгодили спільну декларацію за його підсумками, яка включає питання війни в Україні та не викликає заперечень у представників країн БРІКС. Тепер російські ЗМІ опублікували положення Казанської декларації країн БРІКС щодо війни в Україні.

З'явилась підсумкова декларація саміту БРІКС: один пункт про війну в Україні

Саміт БРІКС

Згідно з підсумковою декларацією саміту БРІКС, Україна згадується один раз у 36 пункті. В пункті з трьох речень йдеться, що для закінчення війни в Україні потрібно враховувати "національні позиції", які були озвучені на Раді Безпеки ООН та Генеральній Асамблеї ООН.

"Ми нагадуємо про національні позиції щодо ситуації в Україні та навколо неї, озвучених на відповідних форумах, включаючи РБ ООН та ГА ООН", — йдеться в декларації.

Також у Казанській декларації країн БРІКС вказано, що у питанні війни в Україні потрібно дотримуватись міжнародних принципів.   

"Ми підкреслюємо, що всі держави повинні діяти відповідно до цілей та принципів Статуту ООН у всій їхній повноті та взаємопов'язаності. Ми з задоволенням відмічаємо відповідні пропозиції про посередництво та добрі послуги, покликані забезпечити мирне врегулювання конфлікту за допомогою діалогу та дипломатії", — вказано у тексті.

З'явилась підсумкова декларація саміту БРІКС: один пункт про війну в Україні - фото 2

Положення Казанської декларації країн БРІКС щодо війни в Україні

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на саміті БРІКС російський диктатор Володимир Путін зазнав приниження від лідера КНР Сі Цзіньпіна.

Також "Коментарі" писали про те, що лідерам країн БРІКС не сподобалась ідея Путіна щодо створення антизахідної коаліції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини